Meditasjon med Maling

IMG_20190322_150413

«LIVET ER ET ENESTE STORT LERRETT, KAST ALL DEN MALINGEN DU KAN PÅ DET»

🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈

Farger har påvirkning, farger er energi, farger er glade og lette, farger er grå og tunge.

På Veåsen bruker vi hjertet, det indre barnet og følelsene når vi maler. Vi lar hjertet, barnet, følelsene male, holde penselen, uten innblanding fra den rasjonelle, kritiske hjernen, da blir vi mer fri og kan utfolde oss uten bånd.

Da kan maling bli en bearbeiding av noe, hele det som trengs å heales, glede kan uttrykkes, maling kan være en uttrykksmåte for alle følelser.

Ingen skal vurdere eller dømme, ingen skal ha bildet på utstilling. Bildet har verdi i prosessen, akkurat når det blir malt.

Male som et barn. Vi prøver, vi trener på å gi penselen makt og begeistring  til å utrykke følelsene, for følelsene sin  skyld. Slik barn bare maler for å male, ekspreminter, oppdage og la seg rive med av fargenes eget liv, når de blander seg, forandrer seg, trer frem i en uventet form osv.

En sinnsstemning, en feeling, en klump, en lykkerus.

Ord utrykker, bevegelser utrykker, ansiktsytrykk utrykker, farger uttrykker. 

Farger utrykker, de har og en uttrykksmåte, et språk,  en kommunikasjon. Om ord blir fattige, kan farger hjelpe å sette ‘ord’ på det som  ikke har ord. 

Farger og maling, fritt uten tanke for resultat, kan være frigjørende, forløsende, godt for sjel og sinn. Fordi det kan utløse glede,  begeistring, skjønnhet, sorg osv. Alt har vi i oss, alle følelser, alle stemninger, enten det er på godt eller vondt. Det kan være godt å få utrykke dem.

På Veåsen gir vi oss god tid, kjenner etter, lar kroppen få tid til å respondere, reagere, være tilstede i nuet, dvele ved det. I nuet finnes alt, om vi har tid å stoppe opp og kjenne hva nuet har å si.

Du er hjertelig velkommen til meditasjon med maling på Veåsen 💖

IMG_20190322_150352

Reklame