En stein er vel bare en stein 💙

På Veåsen er det mye stein, naturlig nok siden det er på fjellet, spesielt bergkrystall. Du kan lese mer om stein og krystaller under.

 

Ved verdens skapelse ble steinene naturens første faste materiale, og derfor ble det også naturens første rike, steinriket.
Senere fulgte planteriket, dyreriket og til slutt mennesket.

Steinene har derfor helt fra jordens dannelse vært ladet med de energiene som alltid er til stede i omgivelsene.

De har tatt til seg solens energi, vindens og regnets energi. Energi fra vulkanutbrudd og andre naturkatastrofer har bundet seg til dem.

I steinene finner vi universets hukommelse, alle handlinger, all kunnskap og alle følelser – det vil si allting som er og som noen gang har vært.

Som magiske redskaper låner stenene oss sin energi, og lar oss bruke dem til oppbevaring av vår egen energi.

De er som naturlige batterier som samler opp Jordens egen energi.

De finnes i alle regnbuens farger og et utall variasjoner av størrelser, former og teksturer.

De er en direkte kontakt med Jorden som er hele vårt eksistensgrunnlag.

Stener brukes som talismaner for å beskytte oss mot det ukjente, og returneres for å sikre Jordens fruktbarhet. Stenmagi omfatter alle livets aspekter: Helse, kjærlighet, utvikling, spiritualitet, visdom – bare for å nevne noe.

Steiner og krystaller er en del av universets lys eller energi. Kall det gjerne universell energi.

De er ladet med denne energien på samme måte som solen, månen, vannet og alt annet i naturen.

Den største forskjellen er at steinene og krystallene ikke har et følelseslegeme, som vi, og derfor er deres energistrøm alltid jevn og har samme frekvens.

Dersom vi har en krystall som sender jevne bølger, virker denne som en stemmegaffel som vår kropp vil forsøke å harmonere med.

Hvis to stemmegafler er satt opp i nærheten av hverandre og man slår på den ene, sender den fra seg bølger.

Etter kort tid begynner også den andre å vibrere og sende samme slags bølger og samme tone. Bølgene som energisteinene og krystallene gir fra seg påvirker vårt energiområde, vår kropp, våre følelser og sinnet som den ene stemmegaflen gjør med den andre.

Hver stein er for det meste sammensatt av lys, vann og mineraler.

Tilsvarende stoffer finnes også i våre legemer, men ikke i så fast form som i steinene.

Hver stein har et bestemt lys som kommer av dens farger. Hver farge har sitt eget svingningstall (eller bølger) som prøver å harmonere med svingningene omkring seg.

Svingningene fra steinens farger, men også fra deres mineralinnhold, kan man bruke til healing på hele kroppen.

(Det er kanskje, i denne forbindelse, viktig å vite hvordan vi oppfatter farger.

En farge er en lysbølge som blir kastet tilbake fra gjenstanden, alle andre farger; lysbølger blir absorbert av legemet.)

Svingningene skaper balanse i kroppen, og nå vi har nådd fram til fullkommen balanse, er vi helbredet.
Noen steiner og krystaller inneholder frekvenser og farger som koblet seg inn på åndelige områder, og gjennom dem øker vi vår følsomhet for det overnaturlige og styrker kontakten med våre åndelige veiledere.

Steiner og krystaller inneholder energier som er helende og styrkende.

Hver stein/krystall har spesielle egenskaper.

Ettersom ulike former for krystaller vibrerer ved forskjellige frekvenser, påvirker ulike edelstener oss på forskjellig vis. For eks. er rubinen kjent for å rense blodet og styrke hjertet, mens Smaragd påvirker øyne og lever. Ametyst de åndelige sentrene o.s.v.

Betrakter vi kroppen på samme måte som kinesisk medisin, det vil si som et innfløkt elektrisk nett, som til stadighet vibrerer med qi eller livsenergi, blir det lettere å visualisere de ulike måtene krystallvibrasjoner kan påvirke helse og vitalitet på.

 

Steinene hjelper oss å balansere våre chacraer, og blant annet til å meditere. Sett deg ned et stille sted og la steinenes energi virke mens du mediterer. Mange foretrekker å ha dem med seg i lommen. Men mange foretrekker også å ha dem så nær kroppen som mulig.

 

Man kan også legge dem under hodeputen, eller legge dem i det rommet man til en hver tid befinner seg i, eller på arbeidsrommet. Mange har dem som smykker. Når chacraene våre er kommet i ubalanse, kan vi med krystallenes vibrasjoner få hjelp til komme i balanse igjen. En krystall er en veldig personlig «hjelper».

Mange advarer mot at andre skal berøre krystallene.
Det er ikke bare krystallenes vibrasjoner som har helbredende virkning men også lyset fra krystallene.
Når forskellig farget lys ledes gjennem krystaller, oppnår krystallet kraften til helbredelse av kroppen på celleplan.
Når lyset føres over det sykdomsrammede organ vil auraens lys bli påvirket.

Spiral hjulene i auraen vil spinne hurtigere og lyset vil forandre frekvens, lyset vil derved påvirke cellene i organet. Videre vil lyset begynne å gjenopprette cellestrukturen i den enkelte celle i selvet organet, og vil på celleplan starte en regenerering av selv organet.

Den lys ledende krystall vil dessuten kunne arbeide helt inn i hjernens strukturer, slik at det der vil foregå en reaktivering i hjernens kammer, og det sendes ut beskeder fra hjernen og ut til cellen, og cellens intelligens starter så å arbeide mot en større orden.
Det vil fra hjernen sendes beskjed om at det skal sendes lys-ledende stoffer til organene. det vil også bli sendt beskjed om å tilføre cellen det den behøver for å oppnå balanse.
Lyset vil arbeide ut fra prinsippet om kalde og varme organer, de kalde fargene vil helbrede de kalde organenene og de varme fargene vil helbrede de varme organene.
Blodet som flyter i årene består av blodkrystaller og også disse blodkrystaller er sammensatt slik at de responderer på lys.

Så når det åndeligt søkende menneske gjennem meditasjon får øket lystilstrømming til hjernen, ledes dette lys videre inn i blodet og opptas her som informasjon til blodkrystallene slik at blodkrystallenes balanse blir optimal, derved får kroppen og dens mange celler en sunnere struktur.
Blodpartiklene mottar informasjon og det er fra denne informasjonen at kroppens celler nå handler og fra denne informasjonen finner de sin orden. Blodet sender informasjon til alle kjertler og slik kommer detr informasjon til kjertlene.
Når vi lærer å lese lysets og dets mange fasetter og lærer å følge lyset inn i kroppen, og når vi lærer å måle lyset og dets virkning på menneskekroppen og i auraen, vil vi samtidig lære å forstå åndelig uvikling på en helt annen måte enn vi gjør idag.

 

 • Hvite stener (gjelder også lyse krystaller)  er det rene lyset med hele spektrumet av farger
 • Lilla steiner er beroligende for sjelen, gir visjoner, drømmer og inspirasjon.
 • Blå stener brukes for åndelig innsikt, forståelse hengivenhet og rettferdighet.
 • Turkise stener er for kommunikasjon, utrykke følelser og søke sannheter.
 • Grønne stener gir balanse og harmoni, er beroligende og healende.
 • Rosa steiner er for kjærlighet og beskyttelse, medfølelse og god for hjertesorg m.v.
 • Gule steiner står for optimisme og spontanitet. Gir energi og er fin for fordøyelsen.
 • Orange stener bruker du for glede og nytelse. De stimulerer og gir energi og trygghet.
 • Røde stener er for energi og stryke. De er aktiverende, skaper livskraft og gir deg mot.
 • Brune og grå stener er jordende og jordnære.
 • Svarte stener er jordende. Gir jordenergi og beskyttelse.

 

 

VALG AV KRYSTALL ELLER ENERGISTEIN

Når du vil ha tak i en krystall eller energistein kommer uvilkårlig spørsmålet opp om hvordan du skal velge dem.

Når du skal kjøpe en stein/krystall så følg din intuisjon.

Velg den krystallen som tiltrekker deg og ikke gå slavisk etter en liste. Det kan være at det er denne spesielle krystallens energi du trenger.

En liten stein kan inneholde like mye energi som en stor en. Men vær obs på falske steiner! Man kan godt kjøpe en stein til en annen. Turkis er en stein som helst skal gis bort.

 

Krystallene kan altså kobles til de forskjellige chacraene. Kroppen trenger fargenes energi, og de ulike krystallene har jo forskjellige farger akkurat som chacraene, så man kan se på steinens farge og få et tips om hvilket chacra den tilhører. Gjennom bruk av steiner kan man fremskynde healing i det området og i de organer som assosieres med det bestemte chacraet.

Når man snakker om personlige kontakter sier man ofte at man liker en eller annen, fordi vedkommende er på samme bølgelengde som en selv.

Bølgelengde er et godt bilde, og stemmer bra med uttrykke «Like barn leker best». Vi leter etter personer som har samme bølgelengde som oss selv har.

Det samme skjer når vi velger en energistein eller krystall.

Vi leter etter en energistein som passer vår egen bølgelengde eller hjelper oss å få balanse i kroppsfrekvensen hvis den ett eller annet sted er i ubalanse.

Noen ganger sier man at krystallene og energisteinene velger oss, ikke at vi velger dem. Vi ser over steinutvalget og likesom instinktmessig ser en stein ut til å tiltrekke vår oppmerksomhet oftere enn de andre. vi tar kanskje mange i hånden, men vanligvis slutter letingen med at steinen som «ropte» på oss blir valgt.

På denne måten hjelper intuisjonen oss ofte.

Dersom du er veldig usikker når du velger, må du av og til bruke utestengingsmetoden. Først kan du velge alle de steinene som du syns er pene.

Så tar du etter hvert vekk noen av disse, helt til to er tilbake.
Da er det bare å velge mellom disse to. Det kan man gjøre ved at du lukker øynene og betrakter hvilken av de to steinene som fanger din oppmerksomhet mest, når du åpner øynene.

Du kan også ta steinene og rulle dem i hånden og føle hvilken av dem som passer best i hånden.

Noen velger å legge hånden over steinene og velge den som de syns de største energistrømmene kommer fra. Noen bruker pendel når de velger en stein.

Hvis vi velger å ha krystaller eller energisteiner på oss, kan man enten bære dem i en lenke eller pose om halsen eller ha dem i lommen.

Det viktigste er å velge naturlige stoffer som lær, silke eller bomull for å oppbevare steinene i. Slike stoffer hindrer ikke deres utstråling.

 

 

Det å lage essenser og oljer fra krystaller og stener.

 

Man kan også lage krystallessens. Det gjøres ved at man legger steinen(e) i for eksempel en krukke med vann i minst 24 timer.

Krukken bør få både sollys og måneskinn.

 

Det energirike vannet som blir resultatet, skal smake søtere og friskere enn annet vann. Valget av krystall avhenger av resultatet du ønsker å oppnå med essensen.

 

Rosenkvarts er en kjærlighetsstein, og vil fremme din kjærlighet til ditt eget Jeg og menneskene rundt deg, det er en beroligende stein som fremmer harmoni og balanse. Ametysten fremmer åndelig bevissthet og tilfredshet, den er også mot søvnløshet og god til meditasjon.

 

Essensen bør ikke inntas i store mengder, men ta noen dråper under tungen din ved behov. Bør oppbevares i kjøleskap når den er klar til bruk.

 

Husk å ikke bruke stein som kan løses opp i vann, som for eksempel Boji-stein og andre porøse arter.

Merk også at noen steiner blir giftige i kontakt med vann, eksempelvis Svovel, sulfur.

 

Med samme framgangsmåte som over, kan du også lage oljer med steinenes energier.

Disse kan for eksempel brukes i badevann eller til massasje.

Reklame