Meditasjon med Dans

All bevegelse er bra for kroppen. Dans kan være bevegelse/trening som også er morsomt og lystbetont. 

På Veåsen danser vi med tanke på å åpne/rense/stimulere energipungter i kroppen (også kaldt shakra).

Disse energipungtene åpner og lukker seg gjennom livets Berg og dalbaner, sett  ift hvordan vi følelser oss og hvordan vi har det. Går vi igjennom dyp sorg over tid, vil energipungtene lukke seg, er vi deprimert over tid, vil et eller fler shakra (energi pungt) lukke seg. Dette kan føre til sykdom om det pågår over tid. 

Om et av energipungtene er lukket/understimulert/blokkert over tid, så er det ikke bra for helsa. Da vil de andre shakrane kompansere for den som ikke fungerer og da blir det ubalanse flere steder i kroppen. 

Alle energipungtene har sin misjon og sin oppgave. Derfor trenger vi alle for for å fungere optimalt.

Vi har 7 shakra i kroppen og hver shakra har en misjon og en bevegelse/aktivitet knyttet til seg.

Et eksempel;

Solar Pleksus-shakra som ligger litt nedenfor  brystbenet, er knyttet til selvtilitt og kraft, påvirker binyrer og pusten vår.

Ubalanse: Pusteproblemer, mangel på selvtillit, depresjon, føler andre kontrollerer en m.m

Føler man en frykt eller redsel for livet og utfordringer man møter, er det solar plexus som ofte trenger oppmerksomhet.

For å løse opp i solar plexus kan man gjøre øvelser som inkluderer magen. Magedansing, bruk av rokering og litt twisting  på rumpa er gode øvelser som løser opp og la energiene strømme friere. Musikk som stimulerer er orkestermusikk og heftige rytmer.

Alle shakra har sin musikk, sin bevegelse og sin måte(er) å løse opp og balansere. Du kan lese mer om shakra og deres funksjoner  under «Meditasjonskurs»

Under Meditasjon med Dans, vil vi først meditere på et shakra, for så å danse ut bevegelsene. Dette foregår ute i naturen (alle årstider) fordi naturen i seg selv hjelper oss å åpne opp. Naturen inneholder alle elementer vi inneholder, den vibrerer på samme frekvens som oss, derfor bruker vi mye naturen som hjelpemiddel på Veåsen. Vi danser også ute, fortrinnsvis barbent, for å komme i kontakt med jordas elektromagnetiske felt, som er spekket med antioksydater. De suges rett opp i kroppen hvis vi ikke bruker gummisåler. 

Om vinteren kan dette bli kalt, men noen minutter med tykke sokker på hjelper også på. Ellers anbefales å sy seg sko/sokker av skinn (uten gummi/plast-såle. Lag de så store som  at du får plass til flere par sokker. Da kan du gå i naturen alle årstider og dra nytte av jordas helsebringende effekt. 

Du er hjertelig velkommen til Meditasjon med Dans på Veåsen💖

 

Bilde over: Hundene danser på setervollen💖
.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Reklame